Sjekkliste ved kjøp av bruktbil

Under følger punkter – ment for ikke bilkyndige – som du kan benytte i forbindelse med kjøp av bruktbil. Gjør også hjemmeleksen din, dvs. søk opp så mye informasjon som mulig om bruktbilen. Les andres erfaringer, les biltest av bilen etc. Sjekk også hvordan bruktbilen holder seg i pris, noen bruktbiler faller sterkt i pris, mens andre holder seg i pris. Kjøper du bruktbil av sistnevnte så kan du være så heldig at den dagen du skal selge bruktbilen, så oppnår du samme salgspris som kjøpspris.

Prøvekjøring

Prøvekjør alltid bruktbilen, da får du dannet deg et inntrykk av bilens kjøreegenskaper og komfort, samt du kan også avdekke eventuelle feil på bilen. Skal det være flere brukere av bilen, så bør alle brukere prøvekjøre bilen.

Bilkostnader

Det er store forskjeller i pris på bildeler til forskjellige bilmerker/bilmodeller. Du bør derfor sjekke pris på bildeler, da unngår du å få prissjokk i etterkant. Hvis bilen har registerreim, sjekk hva det koster å bytte registerreim. Den ene bilmodellen kan ha verkstedpris på 5 000,- kr for bytte av registerreim, mens den andre bilmodellen kan ha pris på 15 000,- kr.

Sjekk hva det koster å forsikre bilen. Det kan være store forskjeller mellom de forskjellige forsikringskontorer, så sjekk prisen hos flest mulig. Prut også på prisen!

Sjekk eller spør selger hva bilens drivstofforbruk er. Drivstoffprisen er høy i Norge og vil derfor utgjøre en stor del av bilkostnadene pr. år.
a) Bilen bruker 1,2 liter pr. mil. Drivstoffpris er 15,- kr. Årlig kjørelengde er 1 600 mil. Drivstoffkostnadene blir: 28 000,- kr.
b) Bilen bruker 0,6 liter pr. mil. Drivstoffpris er 15,- kr. Årlig kjørelengde er 1 600 mil. Drivstoffkostnadene blir: 14 400,- kr.

Bruk tid på å tenke over hva du skal bruke bilen til og hvilken veistandard du skal kjøre på. Det vil gi godt utgangspunkt for å vurdere de forskjellige kostnader (bildeler, bilforsikring og drivstoff) opp mot ditt behov.
F.eks. så er det ikke gitt at en liten bil som bruker 0,6 liter pr. mil vil koste deg mindre, hvis du skal benytte bilen til å f.eks. trekke tungt eller kjøre på dårlige veier. Det kan være at kostnadene ved hyppig bytte av bildeler vil utgjøre en større sum enn innsparingen i drivstoff og forsikring.

Mange bilmodeller er ikke laget for den veistandard deler av veinettet i Norge har. Skal du kjøre mye på veier av dårlig standard så kan det være lurt å kjøpe en bruktbil som har solid forstilling, kraftige dempere etc.

Tenk også på bilsikkerhet. En bil med kraftige stålbjelker i rammen vil tåle en kollisjon bedre enn en bil med lett ramme.

Heftelser

Sjekk om det er heftelser på bilen, på den måten kan du unngå å få gammel gjeld med på kjøpet. Brønnøysundregistrene har side hvor du kan sjekke heftelser i motorvogn online.

Bremser

Foreta en oppbremsing og se om bilen drar til den ene eller andre siden, gjør den det kan det tyde på dårlige bremser eller feil med bremsesystemet.
Sjekk også håndbrekket. Hvis du i fart trekker i håndbrekket (gjelder biler med håndbrekk for bakhjul) skal bakenden på bilen legge seg litt ned. Hvis bilen vrir seg, virker håndbrekket mest sannsynlig bare på den ene siden.
Sjekk bremseveskenivå i bremsebeholder som gjerne ligger plassert i motor rommet («under panseret»). Sjekk også bremserør for rust.

Sjekk slitasje på bremseskiver og bremseklosser. Se også etter rust på bremseskiver.

Drivverk

Sjekk gummimansjettene på drivakselene. Hvis det er olje/fett på de, så er det tegn på at det kan være hull på gummimansjetten. Ved forhjulstrekk på bilen prøv og kjør i sirkler på en åpen plass, hører du klunkelyder så det tegn på slitte drivaksler.

Prøv bilen i de forskjellige gir, hører du ulyder fra gearkassen kan det tyde på slitt gearkasse.

Dekk

Sjekk at sommer- og vinterdekk er godkjente for bilen; at dimensjonene stemmer overens med bilens vognkort. Sjekk mønsterdybde og slitasje. Er det slitasje som ikke er lik på dekkene så kan det tyde på feil i forstilling.

Sjekk hvilket år dekkene er produsert. Du finner produksjonsdatoen på dekkene, på nyere dekk er datoen angitt av et firesifret tall, hvor de to første sifrene er uke og de to siste år. Dekk er mye ferskvare, slik at dekk som er 10 år gamle bør byttes ut, selv om mønsterdybden er ok.

Forstilling

Sjekk om bilen drar til en side hvis du slipper rattet, det kan tyde på feil med forstilling spesielt hvis lufttrykket i dekkene er rett.

Kjølevæske

Kjølevæsken skal ikke være oljete eller grøtete. Hvis den er så tyder det på lekkasje i topp/toppakning. Sjekk kjølevæskenivå på enten beholder eller på radiator.

OBS: Åpne ikke radiatorlokk (kjølevæskelokk) før bilen er kald. 

Lykter

Sjekk at glassene er hele og at reflektorene er blanke. Se etter fukt i lykteglassene. Sjekk om lykter, ekstralykter og lyspærer er godkjente.

Motorolje

Peil motoroljenivå. Sjekk farge på oljen, den «skal» være mørk brun/svart. Hvis den er gråhvit, er det lekkasje i toppakningen. Sjekk også troppen der en fyller på motorolje er det mye hvitt belegg kan det tyde det på lekkasje.

Bilselgere flest vil nok vaske bilen godt, bytte motorolje etc. før man legger bilen ut for salg. Men vær obs på at helt ny motorolje kan også være indikasjon på at bilen har stor motorslitasje og medfølgende stort oljeforbruk. Så spør om oljeforbruk – og få det også skriftlig i bruktbilkontrakt.

Eksosanlegg

Gi gass når bilen står i fri. Hører du bulder og smell fra eksosanlegget, så er det mest sannsynlig hull på eksosanlegget. Sjekk også eksosanlegget for rust.

Kollisjonsskader

Se nøye etter eventuelle sveisesømmer på bilen eller lakkforskjeller. Se også etter lakkrester på gummilister rundt vinduer o.l , hvis du finner lakkrester så spør om hvorfor bilen er lakkert på nytt.
Husk at beste utgangspunkt for å avdekke slike forhold er når bilen er nyvasket. Er ikke bilen nyvasket, spør om du kan vaske bilen eller be selger om å vaske bilen.

Ved bruk av magnet så kan du sjekke om karosseriet er blitt sparklet – magneten vil ikke feste seg på sparkel. Men du bør spørre bilselger om det er greit at du benytter magnet og du må være veldig forsiktig når du bruker magneten slik at du ikke lager riper i lakken.

Rust

Litt rust rundt dører og skjermer er nok rimelig vanlig på en bruktbil, dette er såkalt kosmetisk rust som helt klart bør gjøres noe med – men er ikke farlig rust. Du må selv vurdere hvorvidt du vil godta kosmetisk rust eller ikke.
Farlig rust er blant annet rust i kanaler, rust i fester for støtdempere, rust i gulv eller dørken på bilen og rust i setefester. Så sjekk bilen nøye for farlig rust.

Støtdempere

Sjekk om det er oljelekkasje på støtdemperne (oljedempere). Test støtdemperne ved å presse bilen hardt ned ved hvert hjul, hvis bilen gynger mer enn et par ganger tyder det på slitte dempere.

Elektrisk

Sjekk alt av det elektriske, som blinkelys, nødlys, fjernlys, nærlys , bremselys, skiltlys, varmeapparat m.m. Sjekk at ingen varsellamper (ABS, kollisjonsputer, motorskade etc.) lyser.

Sikkerhetsbelter o.l

Selv det minste rift i sikkerhetsbeltene kan medføre en sikkerhetsfare og attpåtil at bilen ikke blir godkjent ved periodisk kjøretøykontroll (også kalt EU-kontroll). Så sjekk sikkerhetsbeltene nøye. Sjekk om det er med varseltrekantskilt, jekk og reservedekk.

Sluttsjekk

Utstyr deg med en god lommelykt eller annen lyskilde. Sjekk så bilens underside grundig – alle krinker og kroker.

OBS: Legg deg ikke under bilen når det kun er bilens jekk som er benyttet til løfteverktøy. Bruk enten rampe, bukker o.l. til å sikre bilen og sørg for at bilen står på plant og solid underlag (helst asfalt eller betong).

Vurder om du skal ta bruktbilen på bilverksted for kvalitetssjekk. Skriv ned alle punktene du har sjekket og gi listen til bilverkstedet – det bør kunne gi noe prisavslag.

Bruktbilhandelen

 Bruk skriftlig brukbilkontrakt ved kjøp. Forbrukerrådet har kontrakter som du kan benytte ved kjøp av bruktbil mellom privatpersoner.

 

Bil