Sjekkliste ved kjøp av brukt MC

Motor

Lytt til motor, det skal ikke være «unaturlige» skranglelyder. Se etter oljelekkasjer, en oljelekkasje mellom topplokk og sylinder kan bli dyrt å utrede. Ved å sjekke fargen på tennplugg kan du få nyttig informasjon om motorens tilstand. Midtelektronen skal være gråaktig og kantene rundt brun-sort. Er tennpluggen sort og klebrig kan det tyde på innvendige lekkasjer. Tungstartet motorsykkel kan være tegn på slitte sylindre. Motor som ryker grått (eksos) kan være tegn på utslitte simringer på veiv.

Kopling – Kløtsj

Prøvekjør og sjekk at det er myk overgang ved giring, test på alle gir for å sjekke at ikke kløtsjen slurer eller «hugger».

Eksosanlegg

Sjekk etter rust langs sveisesømmen under hver potte i lengderetningen.

Hjullager

Ta tak rundt hjulet i forkant og bakkant og dra-skyv samtidig. Dersom det er slakk på akslingen er hjullagrene utslitt.

Kjede – Drev

Sett sykkelen på senterstøtten slik at bakhjulet henger fritt. Kan du dra kjedet ut fra bakdrevet så mye at mer enn halve tennene på drevet kommer til syne, er kjedet utslitt. Sjekk også at tennene på drevene ikke bøyer (peker) i fartsretningen. De skal stå rett ut fra senter på drevet.

Simringer i forgaffel

Sett deg på sykkelen, hold inn forbremsen og trykk gaffelen sammen. Hvis det kommer gaffelolje (klar væske) på innerbena, er simringene utslitt.

Støtdempere bak

En person sitter på sykkelen mens en annen person trykker bakenden på motorsykkelen hurtig ned, sjekk så om returdempingen virker tilfredstillende. Kan også sjekkes uten medhjelper, ved at en trykker ned bakenden og slipper – det skal da ikke være noen gynging.

Svingarmsforinger

Sett sykkelen på senterstøtten slik at bakhjulet henger fritt. Dra bakhjulet til begge sider og kjenn etter om det er slakk. Dersom det er slakk i foringene må de skiftes.

Ramme

Sjekk rammen godt for eventuelle skader, en bulk i rammen kan være et tydelig tegn på at sykkelen har vært utsatt for velt.

Elektrisk anlegg

Sjekk at alle lys og elektriske anretninger fungerer. Sjekk at ladning fungerer – det kan sjekkes ved å la motorsykkel gå på tomgang, for så se på framlyset mens det gis gass, framlyset skal da lyse kraftigere. Ladning kan også sjekkes ved multimeter, hvor en lar motorsykkel gå på tomgang med fullt lys på og måler over batteripolene. 6 volts anlegg skal lade 8 volt +- 0,5 og 12 volts anlegg skal lade 14 volt +- 0,5

Papirer

Noter ned ramme- og motornummer samt registreringsnummer og sjekk dette opp mot biltilsynets data. Sjekk også for manglende innbetalte årsavgifter eller eventuell mangellapp. Be om legitimasjon fra eier for å forvisse deg om at det er den riktige eier du forholder deg til.

Deler

Sjekk hvordan det står til med tilgang til deler, det kan være at deler ikke produseres lenger og da kan det by på problemer å få tak i deler. Dette er ikke en komplett sjekkeliste, men ment som et hjelpemiddel for å kunne luke vekk ett dårlig kjøp. Finner du ingen feil på motorsykkel etter å ha gått gjennom overnevnte liste bør du for det ta motorsykkel til et verksted eller andre med god kompetanse for å få en ekspert uttalelse på hvorvidt det er et bra eller dårlig kjøp.

Motorsykkel