Vask av stoffsofa

Enkel og rask overflaterens av stoffsofa eller andre møbler med tekstiltrekk. 

Obs: Sjekk at sofaen tåler vask/vaskemiddelet før du vasker sofaen. Er du usikker – ta en test på et ikke synlig område på sofaen.

Utstyr:

  • Vaskebøtte
  • Vaskemiddel, enten flytende (f.eks. mildt oppvaskmiddel) eller i pulverform (f.eks. klesvaskepulver)
  • Lavtrykksprøyte, f.eks. en hagesprøyte eller en blomstersprayflaske med pumpefunksjon
  • Frottehåndklær
  • Støvsuger

Fremgangsmåte

Start med å støvsuge sofaen, slik at du fjerner støv og løs skitt.

Velg så en av metodene under.

Metode 1: Bruk av flytende vaskemiddel og lavtrykksprøyte

Bland vaskemiddel og middels varmt vann i lavtrykksprøyten og spray så over hele sofaen. La vaskemiddelet virke i noen minutter. Vask så over sofaen med et bløtt håndkle. Bruk sirkelbevegelser.

Fyll lavtrykksprøyten med rent vann, middels varmt og spray så over hele sofaen. Brukt tørre frottehåndklær og tørk over sofaen med sirkelbevegelser.

Metode 2: Bruk av flytende vaskemiddel og vaskebøtte

Bland vaskemiddel og middels varmt vann i en vaskebøtte. Dypp et håndkle i vaskebøtten, slik at det er godt gjennombløtet. Vask så over sofaen ved bruk av sirkelbevegelser.

Fyll så en bøtte med rent vann, middels varmt. Dypp et rent håndkle i bøtten, slik at det er godt gjennombløtet. Vask så over sofaen ved bruk av sirkelbevegelser.

Tørk så over sofaen med rene frottehåndklær, bruk sirkelbevegelser.

Metode 3: Bruk av vaskepulver og lavtrykksprøyte

Fyll lavtrykksprøyten med rent vann, middels varmt og spray så over hele sofaen. Dryss et tynt lag med vaskepulver ut over sofaen. Er det områder med flekker så kan det tilføres litt ekstra vaskepulver på de områdene. La middelet virke noen minutter. Vask så over sofaen med et gjennombløtet håndkle. Bruk sirkelbevegelser.

Spray så over sofaen med rent vann, middels varmt. Tørk så over sofaen med rene frottehåndklær, bruk sirkelbevegelser.

Metode 4: Bruk av vaskepulver og vaskebøtte

Fyll rent vann, middels varmt, i en vaskebøtte. Bløt et håndkle og vask over sofaen slik at den blir gjennombløtet. Dryss så et tynt lag vaskepulver ut over sofaen. La middelet virke noen minutter. Vask sofaen med et bløtt håndkle, bruk sirkelbevegelser under vaskingen.

Fyll så en bøtte med rent vann, middels varmt. Dypp et rent håndkle i bøtten, slik at det er godt gjennombløtet. Vask så over sofaen, bruk sirkelbevegelser.

Tørk så over sofaen med rene frottehåndklær, bruk sirkelbevegelser.

Rengjøring